Buddhas
Forside · Om os · Om racen · Vores hunde · Hvalpe · Foto galleri · Rodekassen · Kontakt siden · Links Tuesday, October 23, 2018
Navigation
Forside
Om os
Om racen
Vores hunde
Hvalpe
Foto galleri
Rodekassen
Kontakt siden
Links
Indlogning
Brugernavn

KodeordEr du ikke registreret bruger endnu?
Klik her for at blive det.

Har du glemt dit kodeord?
Fĺ tilsendt et nyt ved at klikke her.
Om os

Kennel Buddha’s Tibetanske Terriere
Da vi i vor familie endelig fik mulighed for at få hund, var der 4 forskellige forslag om, hvilke race det skulle være. Vi spændte bredt og vidt forskelligt, nemlig Ruhåret Gravhund, Cocker Spaniel, Boxer og Irsk Ulvehund. Men det blev ingen af delene. Vi faldt over en helt femte race, som vi alle lod os charmere af, en Shih Tzu, en tibetansk/kinesisk race. En lille meget glad, aktiv og til tider lidt arrogant race med masser af pels og mod på livet.

Så da jeg var 10 år, stod jeg endelig med mit højeste ønske i armene og på tærsklen til et liv fyldt med hunde. Den første hund bragte hurtigt flere med sig, så vi på et tidspunkt havde 6 dejlige Shih Tzu’er, en blanding af egen avl og engelske importeret hunde.

Efter at vi havde lavet 3 kuld hvalpe med DDK-stambøger, ansøgte vi om kennel-mærke og blev i 1983 godkendt som Kennel Buddha’s. Derefter fulgte der yderligere 3 kuld Shih Tzu-hvalpe og i alt 32 dejlige år med denne vidunderlige race, som stadig har en stor plads i vore hjerter.

I 2001 sprang vi så, efter mange overvejelser ud i en anden race. Vi havde endnu engang flere racer til overvejelse, men inderst inde brændte vi stadig for det pelsrige udseende og den Tibetansk Terrier har altid tiltalt os meget. På den måde var springet heller ikke så stort, da de 2 racer har mange fælles træk.

Og det er bestemt ikke en beslutning vi har fortrudt. Vi måtte vente længe på vores første TT’er, Tor-ma Buddha von Lu-Khang(Thimphu), som vi er meget taknemlige og glade for, at vi måtte hente hos Christel Hoppe i Tyskland.

Foruden at have mange glæder og stor fornøjelse af mine egne hunde, så har min interesse for hunde også ført med sig at jeg er uddannet lydighedsinstruktør i Århus Hundefører Forening(ÅHF), hvor jeg specielt de seneste 6-7 år, hovedsagligt har arbejdet med hvalpe og unghunde og deres ejere.

Jeg har endvidere været på Dansk Kennel Klubs Opdrætterkursus.

Kennel Buddha’s er:

Kun Tibetanske Terriere.

Avl pĂĄ sunde hunde med racetypisk udseende og temperament.

”Hobby- og stueopdræt”, da vi ønsker at aflevere velsocialiserede og mentaltestet hvalpe, der er vant til at fungere i en familie og bl.a. er miljøtrænede på andre hunde og børn. Hvert kuld er velover-vejet og gennemtænkt, så hvalpene får den bedst mulige start i livet.

Erfaringer gennem 34 år’s samliv med hunde

Et samarbejde mellem Tine, Bente og Per.

Og ikke mindst Thimphu og Thubten.

martimmer
Unikke besřg