Buddhas
Forside Om os Om racen Vores hunde Hvalpe Foto galleri Rodekassen Kontakt siden Links Tuesday, October 23, 2018
Navigation
Forside
Om os
Om racen
Vores hunde
Hvalpe
Foto galleri
Rodekassen
Kontakt siden
Links
Indlogning
Brugernavn

KodeordEr du ikke registreret bruger endnu?
Klik her for at blive det.

Har du glemt dit kodeord?
F tilsendt et nyt ved at klikke her.
Om Racen
Hvis jeg skulle blive spurgt, hvad er det bedste ved at have en Tibetansk Terrier? Så vil det være umuligt for mig at svare entydigt, for den Tibetanske Terrier er på alle måder en fantastisk race.

Den er fyldt med godt humør, interesse for livet og har en stor lyst til at deltage i alle de aktiviteter vi tilbyder den. Det er en hund, der gerne vil være med, hvor der sker noget, men den er også god til at slappe af, hvis den har fået opfyldt de naturlige behov. Den befinder sig lige fint enten på travetur i al slags natur, på bytur eller med en hyggestund i sofaen. Den er altid oplagt til leg eller andre aktiviteter, mest af alt ønsker den blot at få lov til at deltage i familiens liv.

En Tibetansk Terrier knytter sig til hele familien, men dog mest til den, der beskæftiger sig mest med den - gåture, træning, leg, fodring, soignering etc. Det er ikke en race der egner sig til at være henvist til et bryggers eller til at gå i en hundegård. Det er en race der har stort behov for at være tæt på familien uden dog at være en ”velcro”hund. Den har stor lyst til at være med i familiens dagligdag og ”hjælper” gerne til.

Nogle Tibetanske Terriere kan være reserverede og afvisende over for fremmede. De vil gerne have lov til at se folk an og selv bestemme med hvilken fart det første møde foregår, dog er det vigtigt at fastholde at en Tibetansk Terrier aldrig må være aggressiv eller sky. Er man først godkendt kan man være sikker på en hjertelig velkomst ved fremtidige møder.

Som andre tibetanske racer holder de af at sidde højt(vindueskarme, borde, sofarygge, jordbunker, brændestabler etc) og holde øje. De gør, hvis der kommer nogen eller noget, men normalt ikke vedvarende.

Var spørgsmålet til gengæld hvad er det værste ved at have en Tibetansk Terrier? Så vil svaret falde hurtigere end man kan sige Tibetansk, nemlig at man altid skal bortforklare den anden halvdel af racens navn, betegnelsen Terrier!
Da de første eksemplarer af racen blev indført i England i begyndelsen af 1930’erne, blev den fejlagtigt kaldt for Tibetansk Terrier. Det mere korrekte ville have været Tibetansk Dhokyi Apso - langhåret vagthund fra Tibet - da racen hverken af sind, temperament eller udseende ligner en Terrier. Den Tibetanske Terrier fungerede oprindeligt som hyrde- og vagthund, samt som selskab for de tibetanske nomader, der også omtaler racen som ”de små folk”.

Den Tibetanske Terrier er nem at opdrage, da den er hurtig til at lære, både det nyttige og det knap så ”sjove”, så det gælder om at være konsekvent i opdragelsen. Al indlæring skal foregå positivt og kan den Tibetanske Terrier overbevises om det sjove eller fornuftige i det, vi beder den om, ja, så gør den det med glæde og entusiasme, men nok ikke hver gang! Det er en hund der er i stand til at tænke selv og ofte selv tager initiativet. Anvendes tvang eller vold, så får man en hund der ikke ønsker at samarbejde, bliver stædig og i værste fald usikker og underdanig.

Det er vigtig at holde sig for øje, at vælger man at dele sit liv med en eller flere Tibetanske Terriere, så har man også sagt ja til et par timers pelspleje ugentligt i ca. 12-14 år, måske længere endnu, hvis vi er heldige. Den Tibetanske Terrier skal ikke klippes eller trimmes, men børstes. Dette er ikke svært og i de fleste tilfælde ofte en hyggestund for både hund og ejer. Det eneste det kræver er lyst, tid, tålmodighed og at hunden, fra hvalp, har lært at ligge stille.

Den allerbedste anbefaling for den Tibetanske Terrier er vel, at en er godt, to er bedre, men tre bedst.

martimmer
Unikke besg